Tuvojoties Skolotāju dienai, piedāvājam iepazīties ar Latvijas Universitātes Alūksnes filiāles studiju programmas “Sākumizglītības skolotājs” 4. kursa studentes Anetes Kaktiņas ceļu uz pedagoga profesiju un skatījumu, kā kļūt par labu skolotāju.

Anete Kaktiņa stāsta: “Skolotāja profesijas izvēle nāca ļoti negaidīti. Tā atnāca laikā, kad jaunākais dēliņš uzsāka bērnudārza gaitas. Pirms tam skolotājas profesijai vienmēr teicu – NEKAD, jo mana mamma ir deju pulciņu skolotāja un arī vecāmamma bija skolotāja, augot redzēju, ko prasa darbs – skolotājs, tāpēc tā domāju. Bet ir jāsaka – nekad nesaki nekad. Man radās iespēja pastrādāt pirmsskolā, četri mēneši kopā ar bērniem manī radīja sajūtu, ka jāiet mācīties. Tagad esmu jau 4. kursa studente un esmu laimīga, ka skolotāja profesija ir mana ikdiena. Bērni ir pozitīvs lādiņš, un bērni ir tie, no kā mācāmies arī mēs, ne tikai viņi no mums.

Lai strādātu, par skolotāju ir jāmācās, pašam sevi ir jāsaredz šajā profesijā, jāmīl bērni, jo darbs ar viņiem būs tava ikdiena. Šī profesija daudz sniegs tavai izaugsmei, tā tev dos iespēju labāk izprast bērnus, spēt paskatīties no viņu skata punkta. Attīstīs tavas radošās prasmes, iemaņas.

Šajā profesijā strādājošie ir arī entuziasti, kas uz daudzām ikdienas lietām, kas saistās ar bērniem, skatās ar savādāku redzējumu. Un tā ir zināšanu bagāža, kas tev noderēs dzīvē.

Sveicu visus skolotāja aroda mīlētājus!”

Alūksnes filiāle pievienojas sveicieniem un sveic visus skolotājus svētkos, īpaši Alūksnes filiāles absolventus un studentus!

Dalīties